14 oktober 2022

Zeeman- & Vakmanschap | Drukkers aan zee

Van hen die de zee bevaren wordt zeemanschap verlangd, vroeger net zo goed als nu, want wind, golven getijden en zandbanken zijn niet aan mode onderhevig. Goed en snel drukken vraagt eveneens om vakmanschap. Stormachtige vernieuwing in de grafische wereld vereist zowel deskundigheid op alle niveaus als toekomstvisie. Hoe modern we ook zijn, met een druk op de knop is het nog steeds niet gedaan. Dat is het mooie van ons vak en net als op zee is teamwork een vereiste om tot een goed resultaat te komen.

Containervaart heeft de aloude koopvaardij met stukgoed grotendeels verdrongen. Kaden met zwenkende kranen, geuren van exotische lading en drommen havenarbeiders die een zeeschip lossen, zijn bijna even zeldzaam geworden als drukkerijen waar nog in lood gezet wordt. Romantiek verdwijnt door efficiëntie. Zetters en lithografen zijn verdrongen door DTP-ers. Computergestuurde supersnelle drukpersen waarborgen een veel hogere en constante kwaliteit. Er is minder productietijd nodig om tot een beter resultaat te komen tegen een verhoudingsgewijs lagere prijs. 

De dampen van kokend lood in zetmachines en sterke oplosmiddelen die je vroeger in de drukkerij rook, zijn verdwenen. Steeds meer papiersoorten worden zowel milieuvriendelijk geproduceerd als afgebroken. De donkere kamer wordt niet meer gebruikt, want in plaats van werktekeningen leveren ontwerpers nu digitale bestanden aan van te drukken objecten. Het gebruik van chemicaliën zoals ontwikkelaar is daarmee sterk verminderd en zal blijven afnemen.

Wij investeren continu in vakmanschap en technische vernieuwing, want langdurig goed relaties met klanten die goed drukwerk weten te waarderen, zijn ons veel waard. Niets menselijks is ons vreemd: ook wij beleven meer arbeidsvreugde aan het maken van mooi werk dat ons vakmanschap uitdaagt.

Veelzijdigheid past bij ons, we drukken zowel prestigieuze brochures als de Harlinger Courant, briefpapier, kalenders, posters, boeken, kranten, etiketten en stickers op rol voor de aerosolindustrie in oplagen variërend van nog geen honderd tot miljoenen. We werken samen met ontwerpers, reclamebureaus, uitgevers en veel industriële bedrijven.

Als u een prijsvechter als drukker zoekt en kwaliteit van ondergeschikt belang is moet u niet bij ons zijn. Onze prijs/kwaliteitverhouding deugt omdat we realistisch calculeren. Wij denken graag op lange termijn – dat doen we al meer dan 150 jaar als zelfstandig familiebedrijf – en onze ervaring is dat kwaliteit en goede service voor een redelijke prijs op den duur altijd wint. 

Is het praktisch om voor een drukker in Harlingen te kiezen als u elders in het land gevestigd bent? Harlingen ligt echt niet boven de poolcirkel en onze klanten komen uit het hele land. Een uur rijden vanuit Amsterdam en nooit files of parkeerproblemen, er staat hooguit eens een brug open. Wij communiceren veelal digitaal per e-mail. De noodzaak van een trip naar Harlingen is er dus vaak niet, maar een bezoek aan ons is goed te combineren met een wandelingetje op de pier om even de zee zien en ergens een visje te verschalken.  

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl