12 januari 2024

5 Tips voor het aanleveren van drukwerkbestanden voor kranten

Om een optimaal drukresultaat bij krantendruk te bereiken, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Drukwerk voor kranten vereist specifieke aandacht om ervoor te zorgen dat het eindresultaat voldoet aan de verwachtingen. Hier zijn vijf waardevolle tips om ervoor te zorgen dat uw drukwerkbestand perfect geschikt is voor onze krantendrukkerij:

1. Aanleverspecificaties: De Sleutel tot Kwaliteit

Het succesvol aanleveren van uw bestanden voor kranten begint met het begrijpen van de aanleverspecificaties. Kranten hebben doorgaans een vast formaat en kunnen niet aflopend worden bedrukt. Bovendien gebruiken we coldset-inkt, die niet volledig droogt. Het is van cruciaal belang om het specifieke krantenprofiel voor foto's te gebruiken. Dit zorgt voor een dunne inktlaag (maximaal 240%), waardoor foto's een betere afdrukkwaliteit krijgen en de kans op smering wordt verminderd. Houd de foto's op het scherm wat aan de lichte kant dat geeft het mooiste resultaat, met drukken worden ze altijd weer wat donkerder.

2. Papiersoort: Kies Verstandig

Elke papiersoort heeft unieke kwaliteiten. Kies zorgvuldig de papiersoort die het beste past bij de uitstraling die je wilt bereiken. Houd rekening met de eigenschappen van het papier, zoals de witheid en dikte.

3. Ontwerp: Eenvoud siert

Eenvoud is de sleutel tot een prachtig drukresultaat bij kranten. Bouw kleine letters liever niet op uit full colour, maar maak ze zwart voor het mooiste effect. Vermijd zware volvlakken in full colour met daarin kleine witte lettertjes uitgespaard, aangezien dit de leesbaarheid niet bevordert. Houd het ontwerp eenvoudig en strak; dunne lijnen en kleine logo's alleen in zwart (ipv full colour) dragen bij aan een optimale leesbaarheid.

4. Wetransfer: Efficiënte Bestandsoverdracht

Voor het moeiteloos versturen van zware drukwerkbestanden is Wetransfer.com een handige tool. Maak gebruik van deze service om bestanden snel en efficiënt naar ons te sturen. Zo garandeer je een vlotte communicatie en een snelle verwerking van je ontwerp.

5. DTP-Hulp: Onze Expertise tot Jouw Dienst

Loop je ergens vast? Maak gebruik van onze DTP-hulp! We staan klaar om je te assisteren bij het aanleveren van een optimaal drukbestand. Samen streven we naar het beste resultaat. Tijdens het ontwerpproces kun je ons zelfs een proefbestand sturen, zodat we kunnen meekijken en ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Onze expertise staat tot jouw beschikking, en we zijn er om ervoor te zorgen dat jouw krantenpublicatie een indrukwekkende impact heeft.

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl