28 december 2023

Ontdek de drie dimensies van ons krantenpapier

Een blik op kwaliteit en keuze.

Bij Flevodruk Harlingen streven we ernaar om u niet alleen kwalitatief hoogwaardige kranten aan te bieden, maar ook een aantal keuzemogelijkheden aan te bieden die aansluiten bij uw behoeften. Onze drie verschillende soorten krantenpapier - 42,5 grams courantdruk (rechts op foto), 52 grams ISO 72 (midden op foto) en 70 grams HVO (links op foto) - hebben elk eigen unieke eigenschappen en voordelen. 

Kranten worden direct gedrukt vanaf papierrollen die maar liefst ca 15 kilometer lang zijn! Op een kranten-rotatiepers worden ze in één doorgang gedrukt, gevouwen, gesneden en gebundeld. 

Verheldering van termen: ISO en Opaciteit 
Laten we eerst deze termen ophelderen om u te helpen beter te begrijpen waarom de keuze van het juiste papier belangrijk is. ISO verwijst naar de mate van witheid van het papier. Hoe hoger het ISO-getal hoe witter papier is en draagt bij aan een betere afdrukkwaliteit. Opaciteit, aan de andere kant, meet de doorschijnendheid van het papier. Een goede opaciteit is cruciaal voor bijna altijd tweezijdig bedrukte kranten.

42,5 grams Courantdruk ISO 57: Voor Efficiëntie en Massaverspreiding 
Dit lichtgrijze papier is de keuze voor de meeste kranten, inclusief gerenommeerde dagbladen in Nederland en België. Met een betaalbare prijs en voldoende opaciteit is het perfect voor lage- en hoge oplages. Het 42,5 grams courantdruk papier biedt een uitstekende balans tussen kostenefficiëntie en kwaliteit, ideaal voor kranten die snel en in grotere aantallen worden verspreid. 

52 grams ISO 72 Verbeterd Courantdruk: Een Stapje Hoger in Kwalitei
Voor degenen die een iets luxere uitstraling wensen, is ons 52 grams ISO 72 papier een uitstekende keuze. Met een iets grotere dikte en een wittere/crème tint dan het standaard 42,5 grams papier, biedt het een upgrade in uitstraling en bewaarbaarheid. Ideaal voor kranten die een beetje langer meegaan en toch betaalbaar willen blijven. 

70 grams HVO ISO 105: Luxe en Opvallend 
Hoewel technisch gezien geen traditioneel krantenpapier, hebben we 70 grams HVO toch in ons assortiment opgenomen vanwege zijn opvallende eigenschappen. Het spierwitte papier met een matte en ruwe structuur straalt luxe uit. Hoewel het iets meer doorschijnt biedt het een unieke opvallende uitstraling voor speciale krantentoepassingen. Bij het ontwerpen is het belangrijk om rekening te houden met de lagere opaciteit voor het beste drukresultaat. HVO papier vergeelt bijna niet en blijft een lange periode mooi. 

Bij Flevodruk Harlingen begrijpen we dat de keuze van het juiste krantenpapier cruciaal is voor het succes van uw drukwerk. Met onze diverse selectie bieden we u de mogelijkheid om het perfecte papier te kiezen dat aansluit bij uw specifieke behoeften.

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl