Milieu en certificaten

Groene duurzame drukkerij in Friesland

Flevodruk Harlingen is een groene en duurzame drukkerij in Friesland.

Wij zijn ons bewust van de impact die onze werkzaamheden hebben op het milieu en nemen daarom onze verantwoordelijkheid richting de maatschappij serieus. Wij hebben diverse certificaten en keurmerken in ons bezit, waaronder het FSC®-certificaat en diverse ISO-certificaten die onze duurzame werkwijze waarborgen.

Wij bieden niet alleen hoogwaardige kwaliteit drukwerk, maar doen dit op een duurzame en verantwoorde manier. Zo maken wij gebruik van groene energie en hebben we onze processen geoptimaliseerd om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Bij ons kunt u dus niet alleen terecht voor topkwaliteit drukwerk, maar draagt u ook bij aan een duurzame toekomst.

Eigen zonnepanelen

Als duurzame drukkerij hechten wij veel waarde aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Daarom hebben wij geïnvesteerd in onze eigen zonnepanelen. Deze panelen voorzien ons van een groot deel van de benodigde energie voor ons productieproces. Wij zijn trots op onze duurzame energievoorziening en laten graag aan onze klanten zien hoeveel stroom we opwekken en hoeveel CO2 kg we besparen. In onze hal hebben we een digitale display geïnstalleerd die real-time de opwekking van onze zonnepanelen laat zien.

Duurzame Groene Elektriciteit

Flevodruk Harlingen heeft het certificaat Duurzame Groene Elektriciteit in ontvangst mogen nemen. Onze groene stroom wordt voor 100% opgewekt door windmolens en onze eigen zonnepanelen. Bij het opwekken van groene elektriciteit worden geen fossiele brandstoffen gebruikt, waardoor er nauwelijks vervuilende stoffen vrijkomen. Dit maakt groene elektriciteit een duurzame keuze. Met ons duurzame beleid en onze groene elektriciteit leveren wij een bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behouden van een schone wereld voor toekomstige generaties.

ISO 9001:2015 Kwaliteitsmanagementsysteem

Bij Flevodruk Harlingen staat kwaliteit centraal en daarom zijn wij trots op ons ISO 9001:2015 Kwaliteitsmanagementsysteem certificaat.

Het bewijst dat wij samenwerken aan een prettige werkomgeving, optimale processen en continue verbetering. Dit kwaliteitsmanagement is in alle facetten van onze onderneming terug te vinden. Zo kunnen wij voldoen aan de wensen van onze klanten en voldoen wij aan alle wetgevingseisen. Het certificaat is de kracht van ons bedrijf en zorgt voor een goede en betrouwbare dienstverlening.

ISO 14001:2015 Milieumanagementsysteem

Bij Flevodruk Harlingen vinden we het belangrijk om verantwoord om te gaan met onze omgeving. Daarom zijn wij trots op ons ISO 14001:2015 Milieumanagementsysteem certificaat. Dit certificaat laat zien dat we ons inzetten voor het ontwikkelen en borgen van een passend milieubeleid en dat we continu werken aan het verbeteren van onze milieuprestaties. Zo zorgen we ervoor dat we onze impact op het milieu zo laag mogelijk houden. Bovendien voldoen we met dit certificaat aan alle wettelijke eisen die de overheid aan ons stelt op het gebied van milieu. Bij Flevodruk Harlingen gaan duurzaamheid en kwaliteit hand in hand.

FSC® certificaat verlengd

Flevodruk Harlingen heeft onlangs weer een positieve audit gehad voor het FSC®-certificaat, in samenwerking met MDMX. Daardoor hebben wij ons certificaat kunnen verlengen tot 2027! Onze duurzame inspanningen zijn beloond met een dikke voldoende tijdens de externe audits. Wij zijn trots dat we het FSC-logo weer mogen plaatsen op het drukwerk van onze klanten en zo kunnen bijdragen aan een verantwoorde omgang met het milieu en behoud van bossen.

  • FSC draagt bij aan de promotie van verantwoord bosbeheer wereldwijd.
  • FSC zorgt voor de bossen van de toekomstige generaties.
  • FSC zorgt voor bossen en de mensen, dieren en planten die hiervan afhankelijk zijn.

 

 

Eco Inkt Offset

Ons full colour drukwerk wordt gemaakt met ECO inkt, wat minder milieubelastend is dan traditionele inkt. Door te kiezen voor ECO inkt dragen wij bij aan een duurzamere productie van drukwerk en verminderen we onze ecologische voetafdruk. Daarnaast staat de kwaliteit van ons drukwerk met ECO inkt op hetzelfde niveau als drukwerk met traditionele inkt.

Bekijk ook eens

Een nuchtere Friese instelling, dat is wat u van ons bij Flevodruk mag verwachten. Wij communiceren duidelijk, transparant en direct!
MDMX is een landelijk samenwerkingsverband dat sinds 2000 de krachten bundelt van grafische bedrijven. Lees hier verder!
Voor de historie van onze drukkerij gaan we ruim 160 jaar terug in de tijd, toen het allereerste nummer van de Harlinger Courant verscheen.
Een beleving om nooit te vergeten. Het drukwerk is gemaakt in één van de Friese Elfsteden. (film 0:58 sec)
Flevodruk Harlingen bestaat uit een hecht team drukwerkprofessionals. Wij geloven in samenwerking, met onze klanten maar ook met elkaar!
Drukwerk laten drukken op dun “krantachtig” papier? Wij bedrukken in offset de dunste papiersoorten.
Hoge kwaliteit drukwerk voor lagere oplages die snel geleverd kunnen worden, dat is digitaal drukken in een notendop.
Geproduceerd: een prachtige inspiratiebox

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl