3 februari 2023

Ruime voldoende voor huis-aan-huiskranten

Vertrouwen in nieuwsmedia significant toegenomen.

Flevodruk Harlingen drukt wekelijks meerdere huis-aan-huiskranten voor relaties uit het hele land. Ook geeft Flevodruk Harlingen zelf wekelijks de Harlinger Courant uit, die op vrijdag huis-aan-huis verschijnt in de gemeente Harlingen.

Het vertrouwen in traditionele nieuwsmedia is in het afgelopen jaar significant toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwe rapportage van GfK Trends in digitale media.

Traditionele nieuwsmedia zoals tv, radio en dagbladen zagen het rapportcijfer met 3 procentpunten toenemen. Gemiddeld beoordelen de Nederlandse burgers (13+) het vertrouwen in deze nieuwsmedia met een 7,1. De nieuwssites en -apps hebben inmiddels bij deze gevestigde nieuwsmedia aangehaakt. Ruim 5 op 6 Nederlanders vertrouwen het nieuws via deze digitale kanalen.

Sprong voor huis-aan-huisbladen
De toename van het vertrouwen doet zich voor bij alle mediumtypen. Huis-aan-huisbladen hebben het afgelopen jaar een sprong gemaakt en scoren nu een ruime voldoende (6,4). Dat laatste is het nieuws op sociale media nog niet gelukt. Dit kanaal voor nieuws krijgt van de 13-plusser ondanks een aanzienlijke stijging nog steeds een onvoldoende.

Vertrouwen in alle groepen
De beoordeling van het vertrouwen in media verschilt van groep tot groep. Mannen beoordelen het nieuws op traditionele media met een licht hogere score dan vrouwen. De beoordeling is positiever naarmate de burgers ouder zijn. De gevestigde nieuwsbronnen scoren bij de senioren zelfs een 7,5. Dezelfde trend is zichtbaar bij de indeling naar sociale klasse: hoe hoger de klasse, hoe groter het vertrouwen in het nieuws.

(bron: NNP)

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl