30 mei 2023

Educatief prentenboek

Educatief prentenboek laat kinderen kennismaken met eb en vloed en dieren van Waddenzee. In ‘Kluut & Kanoet ontdekken eb en vloed’ delen Laura Steigenga en Sabine Tigchelaar hun liefde voor het Wad met kinderen en hun ouders. Het boek is in Harlingen gedrukt.

Twee jaar geleden ontstond het idee om een verhaal te schrijven dat kinderen meeneemt op avontuur door het Waddengebied. Het resultaat is een educatief prentenboek met kleurrijke illustraties van Roberta Müller. In het verhaal schrikken wadvogels Kluut & Kanoet, als zij achter de zeedijk de zee niet kunnen vinden. In hun zoektocht naar de zee vragen ze een krab, lepelaars en vele andere dieren om hulp. Hebben deze dieren tijd om de vogelvrienden te helpen?

Het boek is geschreven voor kinderen van 3 tot 8 jaar, maar de makers zien dat ook oudere kinderen en hun ouders zo ontdekken hoe het zit met eb en vloed en meer leren over de dieren in de Waddenzee. “Wij hopen onze liefde voor de natuur door te geven aan kinderen. Zij mogen weten hoe bijzonder het Waddengebied is, want wie de natuur waardeert gaat er tenslotte ook goed voor zorgen”, is de boodschap.

 De zoektocht naar een goede drukker voor het boek eindigde bij Flevodruk in Harlingen.
“Wij waren op zoek naar vakspecialisten rond het Waddengebied en kwamen al snel uit bij Flevodruk. Samen met hen is het een prachtig kwalitatief hoogwaardig boek geworden.”

Het boek is in Harlingen verkrijgbaar bij Van der Velde boekhandel. Kijk voor alle verkooppunten op www.kluutenkanoet.nl.

Roberta Müller, Sabine Tigchelaar en Laura Steigenga presenteerden hun prentenboek aan de zeedijk bij Marrum. (Foto: Bram Buruma)

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl