3 april 2024

Ontdek het boek "Drukkers aan Zee"

Een historisch overzicht van Harlinger drukkerijen

In het hart van Friesland ligt de havenstad Harlingen. Een stad doordrenkt van geschiedenis, waar elk straatje een verhaal vertelt en elke steen een herinnering draagt.

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek: 'Drukkers aan Zee'. Geschreven door Henry Drost, biedt dit werk een inzicht in de geschiedenis van de drukkerijen in deze stad.

Met een focus op de afgelopen drie eeuwen, traceert het boek de ontwikkeling van de drukkunst in Harlingen. Gedetailleerd wordt het vakmanschap van zetters, drukkers, uitgevers en journalisten beschreven.

'Drukkers aan Zee' werpt licht op de economische en sociale impact van drukwerk en kranten in zowel historische als hedendaagse context. Door middel van een zorgvuldig samengestelde collectie van historische foto's en illustraties, krijgt de lezer een visueel inzicht in de ontwikkeling van de drukkerijen in Harlingen.

Het boek schetst niet alleen de successen, maar behandelt ook de uitdagingen waarmee de drukkerijen te maken hadden, waaronder concurrentie, overnames en bedrijfsbeëindigingen. Het geeft een nuchtere kijk op de evolutie van de industrie, zonder de technologische en economische veranderingen te negeren.

Dit boek, geschreven met zorg voor de lezer, belooft niet alleen informatief te zijn, maar ook fraai gedrukt en (hardcover) gebonden, zoals van deze publicatie verwacht mag worden.

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl