PMS kleuren drukken

Meer kleur met PMS

pmsdrukken.jpg

PMS is een afkorting voor Pantone Matching System. PMS zijn standaard kleuren die voor het drukken al gemengd worden.

PMS kleuren zijn zeer geschikt voor het drukken van enkele specifieke kleuren, deze worden veel toegepast bij huisstijldrukwerk. Ook metallic kleuren zoals zilver en goud zijn veel gebruikte PMS kleuren.

Wanneer PMS kleuren drukken?

Speedmaster.jpg

PMS kleuren worden altijd aangegeven met een uniek nummer. Bijvoorbeeld rood PMS of zilver PMS 877. PMS kleuren worden vaak gebruikt als kleuren niet gehaald worden in full colour, of als er maar één kleur nodig is (dan kan het in bepaalde gevallen goedkoper zijn dan bij full colour gebruik). Flevodruk Harlingen heeft meerdere drukpersen staan speciaal voor het drukken van pms kleuren; op klein én groot formaat. Op de meest efficiënte manier kunnen wij zo uw pms drukwerk produceren. Wij meten de PMS kleuren spectraal en op densiteit zodat de kwaliteit gewaarbord is. Indien gewenst kunnen wij uw drukwerk direct aflakken zodat uw PMS kleuren hierdoor extra goed beschermd zijn en een nog mooiere uitstraling krijgen.

Advies over juiste kleurgebruik

Als drukkerij adviseren wij u graag goed over de beste kleuropties die er er zijn voor het juiste kleurgebruik. Dus bij twijfel, neem gerust even contact met ons op. Wij vinden, samen met u, ongetwijfeld de meest geschikte oplossing. 

In offset én digitaal drukken

PMS inkten worden gedrukt op papier of karton met behulp van een offsetpers. Uniek: Bij Flevodruk Harlingen kunt u PMS kleuren ook digitaal laten drukken.

Flevodruk Harlingen specialist in het drukken van PMS kleuren

Benieuwd wat wij allemaal voor u kunnen betekenen?
×

Contactformulier

Waarmee kunnen wij u helpen?

Contact