15 maart 2023

Japanse Bible Society bezoekt Flevodruk Harlingen

Rev. Kiyoshi Gushiken en Chiaki Kaiho van de Japan Bible Society uit Tokio hebben vorige week een bezoek gebracht aan Flevodruk Harlingen. Ze kwamen kijken of alles goed ging met de productie van een Japanse kanselbijbel en om kennis te maken met de betrokken medewerkers.

Het gaat om een unieke opdracht waar een jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Deze bijbel is meer dan 2500 pagina’s dik, uitgevoerd met vergulde snedes in een luxe zwartleren band. Eén bijbel weegt dan ook bijna 3 kilo. Deze unieke opdracht is via binderij Fopmawier in Harlingen terecht gekomen.

Wytze Fopma van Fopmawier is de enige binderij op de wereld die deze opdracht aan durfde te nemen. Hij dacht vooraf alles tot in elk detail uit. Binderij Fopmawier heeft de opdracht binnengehaald op kunde die zeldzaam te noemen is.

Voor het drukwerk schakelde hij Flevodruk Harlingen in. Jurgen Drost van Flevodruk Harlingen: “Een boek van deze omvang goed in elkaar zetten is enorm complex. Het mag niet uit elkaar vallen natuurlijk en moet goed door te bladeren zijn. Het lijkt simpel, een boek, maar ongelooflijk wat hiervoor allemaal uitgedacht moest worden om tot een perfect eindproduct te komen. De controlemiddelen waren anders dan we gewend zijn. De Japanse tekens waren lastig te ontcijferen en bovendien moest alles achterstevoren gemaakt worden omdat ze in Japan de boeken van achteren naar voren lezen. Fantastisch en enorm trots zijn we op ons team, dat wij hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Maar petje af voor Wytze Fopma die dit project zeer deskundig onder handen heeft genomen.”

De eerste boeken gaan nog voor de zomer op transport naar Japan in een stevige kist die Wytze Fopma hiervoor speciaal op maat laat maken. De boeken krijgen landelijke aandacht op televisie in Japan, waarin ook beelden vanuit Friesland te zien zullen zijn.

Meer informatie

Fotobijschrift: Rev.Kiyoshi Gushiken en Chiaki Kaiho, Wytze Fopma met een van de eerste boeken die gereed is en medwerkers van Flevodruk Harlngen.

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl