Driehonderd Japanse kanselbijbels

Unieke drukwerkopdracht voor Flevodruk Harlingen

Een drukwerkopdracht voor het vervaardigen van 300 kanselbijbels, in twee versies uitgevoerd, is gerust uniek te noemen. Omdat de vaste maker van deze boeken in de buurt van Tokio ermee gestopt was kwam de opdrachtgever uiteindelijk in Nederland terecht bij Wytze Fopma van binderij Fopmawier. Naast het inbinden moesten de boeken ook gedrukt worden, dit gebeurde bij Flevodruk Harlingen. Het 3 kilo zware boek bevat meer dan 2500 pagina's. De bijbels zijn in Zwitserland bewerkt met vergulde snedes en de luxe omslag is gemaakt van zwart leer met gouden Japanse tekens. Geïntereseerd? Bekijk dan zeker onderaan deze pagina de prachtige foto's van dit boek.

Printed in The Netherlands

Het gaat om een unieke opdracht waar een jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Wytze dacht vooraf alles tot in detail uit. 

Voor het drukwerk schakelde hij Flevodruk Harlingen in. Jurgen Drost van Flevodruk Harlingen: “Een boek van deze omvang goed in elkaar zetten is enorm complex. Het mag niet uit elkaar vallen natuurlijk en moet goed door te bladeren zijn. Het lijkt simpel, een boek, maar ongelooflijk wat hiervoor allemaal uitgedacht moest worden om tot een perfect eindproduct te komen. De controlemiddelen waren anders dan we gewend zijn. De Japanse tekens waren lastig te ontcijferen en bovendien moest alles achterstevoren gemaakt worden omdat ze in Japan de boeken van achteren naar voren lezen. Fantastisch en enorm trots zijn we op ons team, dat wij hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren.”

Regionaal en landelijk in het nieuws

Drukwerk haalt NOS-Journaal

De productie van deze bijbel heeft veel aandacht in de media gekregen. De Leeuwarder Courant heeft bijna twee pagina's groot aandacht besteed aan deze productie "makke yn Fryslân", en de Harlinger Courant publiceerde een bezoekverslag. Omroep Friesland maakte er een mooie reportage over en het NOS-journaal heeft ook een item uitgezonden over deze bijbelproductie. Ook de grafische vakbladen besteden aandacht aan deze bijzondere "Friese" productie.

Daarnaast krijgen deze bijbels krijgen ook landelijke aandacht op televisie in Japan, waarin ook beelden vanuit Friesland te zien zullen zijn gemaakt in de drukkerij in Harlingen en de bij de binderij in Leeuwarden.

Japan Bible Society bezoekt drukkerij

Rev Kiyoshi Gushiken en Chiaki Kaiho van de Japan Bible Society uit Tokio hebben ook een bezoek gebracht aan Flevodruk Harlingen. Ze kwamen kijken of alles goed ging met de productie van een Japanse kanselbijbel en om kennis te maken met de betrokken medewerkers. Tijden de rondleiding kregen ze goed inzicht van het gehele drukproces en wat er allemaal bij komt kijken om tot een goed uitresultaat te komen.

Foto impressie Japanse bijbel

Maak kennis met de Drukkers aan Zee

Heb je een creatief idee? Laat het ons weten! Bij Flevodruk Harlingen begint een goede samenwerking met een inspirerend gesprek. Samen brainstormen om jouw drukwerk naar een hoger niveau te tillen. Wij staan klaar om je te inspireren en te adviseren. Of het nu gaat om verschillende papiersoorten, drukwerkveredelingen, stansen of bindtechnieken, wij maken van elk project iets bijzonders.

In onze moderne drukkerij zorgen we ervoor dat elke bestelling tot in de puntjes perfect wordt uitgevoerd. Kwaliteit staat bij ons voorop, en we bewaken deze in elke fase van het productieproces. Drukken zoals het hoort! Tijdens een rondleiding door onze drukkerij in Friesland kun je met eigen ogen zien hoe we te werk gaan en welke controles we uitvoeren bij elke stap. Maak kennis met onze vakmensen die jouw drukwerk met zorg en aandacht behandelen.

Neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. We verwelkomen je graag binnenkort, maar komen ook met veel plezier bij je langs.

Contact

Flevodruk Harlingen B.V.
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl