Leporello's drukken

Leporello's drukken, ook wel bekend als zigzag- of harmonica-drukken, is een techniek die wordt gebruikt om boekjes, bijsluiters en folders te produceren die kunnen worden uitgevouwen in een langere, continue strip wanneer ze worden geopend. Deze techniek wordt vooral populair wanneer er veel informatie op een compacte manier moet worden gepresenteerd

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van leporello's drukken:

  1. Flexibiliteit in ontwerp: Leporello-boekjes kunnen worden ontworpen om in verschillende richtingen te worden uitgevouwen, waardoor ontwerpers flexibel zijn in het creëren van visueel aantrekkelijke lay-outs. Rond of vierkant afgewerkt.

  2. Ruimte-efficiëntie: Omdat leporello-boekjes in een zigzagvorm worden gevouwen, kunnen ze veel informatie bevatten terwijl ze toch compact blijven. Dit maakt ze ideaal voor het presenteren van gidsen, instructies, kaarten, en andere informatie die anders veel ruimte zou innemen.

  3. Aantrekkelijkheid: Het uitvouwen van een leporello-boekje kan een leuke en verrassende ervaring zijn voor de lezer, wat de aantrekkelijkheid van het materiaal vergroot. Dit kan vooral handig zijn bij het promoten van producten of het verstrekken van educatieve informatie aan kinderen.

  4. Duurzaamheid: Leporello-boekjes kunnen worden gemaakt van duurzame materialen en zijn over het algemeen stevig, waardoor ze geschikt zijn voor herhaaldelijk gebruik.

  5. Marketingvoordelen: Vanwege hun compacte formaat en visuele aantrekkingskracht worden leporello-boekjes vaak gebruikt in marketingcampagnes, tentoonstellingen, en als promotiemateriaal bij evenementen.

Het drukproces voor leporello-boekjes vereist precisie om ervoor te zorgen dat de vouwen goed uitlijnen en de informatie gemakkelijk te lezen is wanneer het boekje is uitgevouwen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het ontwerp en de lay-out om de leesbaarheid en visuele aantrekkingskracht te maximaliseren. 

Kennismaking met onze drukkerij in Friesland

Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismaking. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze drukkerij in Harlingen, gelegen in het hart van Friesland. Hier laten wij u met alle liefde een rondleiding langs onze moderne drukpersen verzorgen. Zo kunt u direct kennismaken met onze vakmensen die uw drukwerk met de grootste zorg en aandacht afhandelen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare drukkerij in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail voor een afspraak. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in onze drukkerij.

Lid van

Contact

Flevodruk Harlingen bv
Kanaalweg 72
8861 KG HARLINGEN
Friesland

T 0517-430043
E info@fh.nl